Vrij.13-05: Film: Publieke Werken in het Evertshuis

Vrijdag 13 mei as. wordt de verfilming van de bestseller Publieke Werken geschreven door Thomas Rosenboom vertoond in de theaterzaal.

Amsterdam, 1888; De getergde vioolbouwer Vedder moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel.
Zijn overmoedige neef Anijs, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen ernstig in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha, maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Vedder en Anijs beramen een uiterst riskant plan met tragische gevolgen.

De formidabele hoofdrolspelers waaronder Gijs Scholten van Aschat is geweldig als Vedder, een kleine krabbelaar die te laat bemerkt dat hij te hoog heeft gegrepen; Rifka Lodeizen is op dreef als Martha, de op status gefocuste vrouw van Christiaan Anijs. Maar de beste van allemaal is Jacob Derwig als Anijs, een man die zich zegt te bekommeren om de arme turfstekers, maar met elke gunst die hij hun verleent vooral zijn eigen ego streelt.
Kaarten à € 8,50 zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa van het Evertshuis. De film begint om 20.30 uur. Meer informatie 0172-618484 of www.evertshuis.nl

Advertisements