Vrij.13-03: Workshop 'Schrijven bij een schilderij' in Museum Gouda

UITGELEZEN WOORDEN BIJ UITGELEZEN BEELDEN 

Op vrijdag 13 maart 2015 kunnen geïnteresseerden in Museum Gouda bij de tentoonstelling ‘Uitgelezen’ een schrijfworkshop volgen onder leiding van dichteres Mariet Lems.

Raakt een mens ooit uitgelezen en uitgeschreven? De tentoonstelling over het plezier van het lezen is een uitgelezen inspiratiebron voor het schrijven van verhalen en gedichten. Allereerst maken de deelnemers de woorden in hun hoofd wakker door middel van associatieoefeningen. Ze lezen een paar gedichten over lezen en schrijven. Daarna kiest een deelnemer een schilderij, beantwoordt zintuiglijke kijkvragen en gaat naar aanleiding daarvan een gedicht of korte tekst schrijven. Iedereen, met of zonder schrijfervaring, kan meedoen. Deelnemers krijgen een kleine bloemlezing van gedichten over lezen en schrijven mee naar huis.

Advertisements

Deelname kost € 7,50 (exclusief € 8,- museumentree of gratis met Museumkaart.) De workshop start om half twee in de Kliederkelder en duurt tot half vier. U kunt zich inschrijven via rondleidingen@museumgouda.nl

Mariet Lems Fotograaf Frans Lems bij workshop schrijven 13 maart