Vrij.13-02: Carnaval een Prins én prinses Carnaval en de Raad van Elf

Basisschool De Bijenkorf presenteert vrijdagmiddag 13 februari 2015 tijdens de jaarlijkse viering van Carnaval een Prins én prinses Carnaval en de Raad van Elf.

Dit jaar viert basisschool De Bijenkorf uit Gouda carnaval op een traditionele, maar bijzondere wijze. Met een heus prinsenpaar en een Raad van Elf.
Verkozen tot jeugdprinsenpaar zijn prins Daan en prinses Dounia.
De Raad van Elf, bestaande uit leerlingen van de groepen 8, bijgestaan door de carnavalscommissie organiseert diverse activiteiten voor alle leerlingen van de school.

De middag opent met een grootse polonaise op het schoolplein. Daarna is er een spelletjescircuit door alle klaslokalen van de school bedacht door de Raad van Elf.
Er worden oud Hollandse spelletjes gespeeld en carnavalshits gezongen tijdens karaoke.
De middag wordt afgesloten met een echte carnavalsdisco in de aula en de speelzaal.

Advertisements

Het feest op De Bijenkorf is door de leerlingen zelf georganiseerd. De Raad van Elf gaat in de ochtend bij de groepen langs om uit te leggen waarom carnaval gevierd wordt.
Basisschool De Bijenkorf geeft de verantwoordelijkheid vaker aan de leerlingen en heeft een eigen leerlingenraad. De leerlingenraad denkt mee over plannen en activiteiten van de school, zoals carnaval, de projectweken en thema’s voor open podia.