Vrij.12-12: Muzikaal lichtproject

De Goudse muzikant Jaap Mulder organiseert samen met beeldend kunstenaar Liset van Dommelen (Rotterdam) op vrijdag 12 december een muzikaal lichtproject. Bezoekers kunnen tussen 15.00 en 18.30 uur meewerken aan een bijzonder kaarslicht-kleed, een workshop met houtskool volgen en/of korte concerten door Mulder & zoon bijwonen. Er zijn tevens hapjes en drankjes verkrijgbaar. De opbrengst is voor een cultureel-maatschappelijk project in een Roemenië. Locatie: Buro Bravissimo, Agnietenstraat 64 in Gouda.

In de ruimte van het oude gemeentekantoor maakt beeldend kunstenaar Liset van Dommelen een licht-kunstwerk, geïnspireerd op Roemeense bloemmotieven. Bezoekers zijn vanaf 15.00 uur welkom om mee te helpen door potjes te verven, zodat het werk ter plekke kan worden uitgebreid. Zij kunnen tevens om 15.30 uur een workshop Tekenen met Houtskool volgen en zo een persoonlijke kerstgroet maken.

Klarinettist Jaap Mulder uit Gouda is een groot vertolker van klezmer- en Balkanmuziek. Hij geeft om 16.00 en 17.30 uur, samen met zijn zoon Ruben op toetsen, een kort concert, geïnspireerd op het licht-kunstwerk en het land Roemenië.

De gehele opbrengst van deze middag komt ten goede aan een cultureel-maatschappelijk project in Transsylvanië. Komende zomer vertrekken Jaap Mulder en Liset van Dommelen voor een Schilder- en Krijtconcert-tour naar Roemenië. Op het programma staan onder meer workshops aan HIV besmette kinderen in een weeshuis, een kinderkamp en een sociale werkplaats in Transsylvanië. Tevens zijn zij in gesprek met een aantal andere (hulp)organisaties. Ook in de Roemeense hoofdstad gaan Jaap en Liset aan de slag, onder meer i.s.m. I Love Bucharest.
Tijdens het evenement op Gouda bij Kaarslicht zijn Nederlands-Roemeense contactpersonen aanwezig die meer informatie kunnen geven over de projecten in Transsylvanië.