Vrij.12-09: Excursie over vleermuizen

Op 12 september organiseert Cyclus een excursie over vleermuizen én is er een expositie te zien over deze vliegende zoogdiertjes. De excursie en de tentoonstelling over deze geheimzinnige nachtvliegers wordt georganiseerd in opdracht van de Gemeente Gouda van 20.30 – 22.00 uur in het infocentrum ‘Heempad’ aan de Bloemendaalseweg.

Dat vleermuizen niet eng en griezelig zijn, kunt u zien op de foto-expositie. De expositie geeft een helder beeld van het nut van vleermuizen in het natuurlijke systeem. Het infocentrum “Heempad” is vanaf 20.30 uur open voor publiek om de tentoonstelling te bekijken.

Na zonsondergang begint de excursie. André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus gaat met de bezoekers op het Heempad en in de omgeving op zoek naar vleermuizen. Het lokaliseren van de diertjes gebeurt met de zogenaamde batdetector. Zo’n apparaatje vangt de sonorsignalen van de vleermuis op en zet ze om in menselijke hoorbare geluiden. Na de excursie is er nog gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. De vleermuizenavond wordt rond 22.00 uur afgesloten.

Advertisements

De deelname aan deze excursie is gratis.