Vrij.11-12: Unieke concerten in de Gouwekerk tijdens Gouda bij Kaarslicht

Dit jaar worden er twee hele unieke en bijzondere concerten gegeven in de Gouwekerk tijdens Gouda bij Kaarslicht.

Talentvolle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de diverse basisscholen in Gouda vormen speciaal voor deze jubileumeditie van Gouda bij Kaarslicht een groot kinderkoor. Onder begeleiding van Stedelijke Harmonie Caecilia zal dit Kaarslichtkoor op vrijdag 11 december na het ontsteken van de kerstboom optreden in de Gouwekerk, Hoge Gouwe 41. Deze bijzondere samenwerking is tot stand gekomen dankzij de Bredeschool. Ook het pop- en Jazzkoor Flexible Sound verleent zijn medewerking aan dit unieke concert.
Op het programma van deze avond staan veel moderne kerst- en winterliedjes afgewisseld met een enkele klassieker zoals de herdertjes en oh dennenboom.

Op zaterdag 12 december vormen Stedelijke Harmonie Caecilia, harmonie De Pionier én het Kongsberg Byorkester uit de zusterstad Kongsberg samen één groot orkest. Onder leiding van Caecilia’s dirigent Patrick de Heus en de dirigent van het Byorkester Geir Arne Haugsrud zullen de drie orkesten gezamenlijk ‘s middags een selectie uit hun (kerst)repertoire laten horen in de Gouwekerk.

Vijdag 11 december 2015 om 20:15 – 21:30 in de Gouwekerk, Hoge Gouwe 41
Kerstconcert door
Stedelijke Harmonie Caecilia o.l.v. Patrick de Heus
Kaarlichtkoor o.l.v. John Tak
Flexible Sound o.l.v.Paul-Chris van Strien

Zaterdag 12 december 2015 om 14:30 tot 16:00 in de Gouwekerk, Hoge Gouwe 41
Ha Det Bra(ss)
Stedelijke Harmonie Caecilia, harmonie de Pionier, fanfareorkest Kongsberg Byorkester o.l.v. Patrick de Heus en Geir Arne Haugsrud.

Voor beide concerten geldt dat deze gratis en vrij toegankelijk zijn.