Vrij.11-12: Kaarjesavond: Toonkunst Gouda: Weihnachtsoratorium in de Sint Jan

Als afsluiting van ‘Gouda bij Kaarslicht’ op vrijdag 11 december 2015 geeft Toonkunst Gouda onder leiding van Leo Rijkaart een concert, waarin cantates 1, 2 en 4 uit het Weihnachtsoratorium van Bach worden uitgevoerd.
Dit zijn de cantates voor eerste en tweede Kerstdag en voor Nieuwjaarsdag. Elke cantate heeft een eigen sfeer en daarbij passende instrumentele bezetting.
De eerste cantate opent met het bekende feestelijke openingskoor “Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage”. De pastorale symfonia van de tweede cantate “Und es waren Hirten in derselben Gegend” tekent de sfeer van de engelen, die aan de herders verschijnen en God prijzen. De cantate uit het Weihnachtsoratorium voor Nieuwjaarsdag is “Fallt mit danken, fallt mit Loben”.
Het concert wordt begeleid door de Holland Orkest Combinatie met Aart Bergwerff als organist. Als vocale solisten werken mee: Lauren Armishaw sopraan, Carina Vinke alt, Frank Fritschy tenor en Hans Christian Hinz bas.
Voorafgaand aan de ceremonie op de Markt organiseert Toonkunst Gouda van vijf tot zes een scratchrepetitie waar belangstellenden drie koralen uit het Weihnachtsoratorium zullen instuderen: uit elk van de drie cantates één koraal. Het zijn koraal 5 “Wie soll ich dich empfangen”, koraal 17 “Schaut hin, dort liegt im finstern Stall” en koraal 42 “Jesus, richte mein Beginnen”. Tijdens het concert zingen de deelnemers deze koralen daadwerkelijk mee. Zij maken dus deel uit van de uitvoering van het concert en krijgen daarvoor ook een speciale plaats dichtbij het koor en orkest.
Het concert in de St. Jan begint om 20.30 uur. Kaarten: € 25,- voor het concert en € 35,- voor de scratch en concert.
Aanmelden voor de mini-scratch en kaartverkoop via de website www.toonkunstgouda.nl.