Vrij. 11-01: Feestelijk nieuwjaarsconcert in de Adventskerk

Vrijdagavond 11 januari 2019 zal er in de Adventskerk een feestelijk nieuwjaarsconcert zijn. Onze stadsorganist Simon Stelling zal het unieke Steinmeyer-orgel bespelen, medewerking zal ook ver-leend worden door Fanfareorkest DSS uit Aarlanderveen o.l.v. Danny Oosterman. . Het concert begint 20.15 uur en vanaf 19.45 is de kerk open. De toegang bedraagt 7 euro. Na afloop van het concert kunnen we onder het genot van een drankje elkaar alle goeds wensen voor het jaar 2019.

Al vele jaren is Simon Stelling de vaste bespeler van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk. Sinds 2013 is hij ook Stadsorganist van Alphen aan den Rijn. In 2017 ontving hij de prestigieuze gouden medaille van de Franse Société Académique Arts-Sciences-Lettres en de Erepenning van de Gemeente Alphen aan den Rijn.  

Het Steinmeyer-orgel is een uniek instrument. Het is in Nederland het enige orgel van deze orgel-bouwer dat nog in geheel originele staat is (met toevoeging van een tweetal registers) en zich nog bevindt in de kerk waarvoor het in 1922 gebouwd is. Het behoort tot een van de mooiste Duits-laatromantische orgels van Nederland.  

Advertisements

Zoals gezegd zal ook het Fanfareorkest DSS uit Aarlanderveen medewerking verlenen aan dit feeste-lijke Nieuwjaarsconcert.

Het orkest streeft ernaar om muziek te maken van de hoogste kwaliteit, alsmede om een bijdrage te leveren aan vernieuwing van het repertoire voor fanfareorkesten. Op dit punt wordt regelmatig samen¬gewerkt met hedendaagse componisten.

Het meest recente wapenfeit is de deelname van het fanfareorkest van DSS in 2017 aan het concours van de Overijsselse Muziek Bond (OBM) in Enschede. Het optreden in de hoogste afdeling van de Nederlandse amateurmuziek, de Concertafdeling, werd door de jury beloond met een score van 97,50 punten (!), een score die maar zelden door een orkest behaald wordt. Van dit concert is een CD en DVD uitgebracht die tijdens het nieuwjaarsconcert verkrijgbaar zal zijn.

 

Het orkest staat al sinds 1980 onder leiding van Danny Oosterman. Danny Oosterman geboren en getogen in het Zuid-Hollandse Aarlanderveen werd op zijn achtste lid van de plaatselijke fanfare. Hij studeerde vervolgens trompet, klarinet en HaFa-directie aan het Conservatorium te Utrecht. Als dirigent geeft hij sinds 1975 met groot succes leiding aan orkesten op het hoogste niveau en behaalde hiermee steeds uitstekende resultaten.

 

Tijdens dit feestelijke nieuwjaarsconcert zal, door Simon op het orgel, worden uitgevoerd:

 

  1. Händel: Orgelconcert
  2. Saint-Saëns: Mon Coeur
  3. Strauss: Frülingsstimmen.
  4. John Williams: delen Star War
  5. Strauss: Radetzky Mars.

 

Het fanfareorkest zal ons vermaken met de volgende werken;

 

Astor Piazolla (aar. Peter Kleine): Adiós Nonino

Adolphe Adam: Si jétais Roi

Bach: Sinfonia from Cantate 156

Percy E. Flettcher (arr. Paul van Gils) The Spirit of Pageantry

Johann Strauss: Perpetuum Mobile

Joseph perry (arr. Gert Buitenhuis) Myfanway

Jan van der Roost: I shall love but thee

 

Simon en DSS zullen samen de “Pump and Circumstance” van Edward Elgar spelen.

 

Al met al een heel mooi feestelijk concert waar u op 11 januari vanaf 19.45 uur hartelijk welkom bent. Het concert begint om 20.15 uur. Na afloop is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, elkaar het goede te wensen voor 2019.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.orgelcommissiealphen.nl

11-01-2019 09:00