Vrij.08-05: Stillwave in So What

Stillwave laat vrijdag 8 mei een innovatieve mix zien van gitaren gedrenkt in reverb, karakteristieke vocalen en krachtige drums, gecombineerd met electronica en synthesizers. De band heeft intensief getoerd en deed bekende zalen aan in Nederland (Melkweg, Patronaat, Tivoli, Ekko, Simplon) en Engeland. Met hun shows vond Stillwave al snel een publiek dat deelt in hun belevingswereld van shoegaze en alternative en 8 mei staan ze in So What! De deur gaat om 21:00 uur open en kaarten kosten €2 voor leden en €4 voor niet-leden.

In mei 2014 bracht Stillwave hun zelfgetitelde debuut EP uit in Ekko. De plaat werd bijzonder goed ontvangen in binnen- en buitenland. Zo werden de bijbehorende singles direct opgepikt door 3voor12, Kicking the Habit en Cortonville. Support wordt deze avond geleverd door Taken From A Distance. Dit Goudse duo heeft zich laten inspireren door verschillende electronische artiesten. De naargeestige sferen van Nine Inch Nails, subtiliteiten uit de trip-hop van Portishead en complexiteit uit het werk van Radiohead zijn allemaal terug te horen in hun trage en zwaarmoedige (analoge) synthesizermuziek. De muziek wordt ondersteund door de indrukwekkende visuals en lichtshow. Kijk voor meer informatie op www.so-what.nl en www.facebook.com/sowhatgouda

So What!

So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ’s. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.