Vrij. 07-06: Green Heart Track Event

Komende vrijdag, 7 juni 2019, is het Green Heart Track Event (GHTE). Middelbare scholen uit Gouda en omgeving strijden tegen elkaar op atletiekonderdelen. Met deze tweede editie doen de ISK Meander, het Coornhert Gymnasium, de GSG Leo Vroman, het Driestar College en het Alfrink College mee. Leerlingen kunnen individueel medailles winnen.

Het doel van het GHTE is om scholieren van verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en te verenigen met de atletieksport. Het evenement is op de baan van Atletiekvereniging Gouda (AV Gouda). De eerste editie werd georganiseerd door mij, Indigo Tjan (toen leerling klas 5 Coornhert Gymnasium). Voor de tweede editie is de organisatie versterkt met 6 andere jonge atleten van AV Gouda (vier organisatieleden zijn jonger dan 18 jaar, drie organisatieleden zijn 18 jaar). Er zijn in Gouda en omgeving geen evenementen waarbij middelbare scholen samenkomen.

Met het GHTE brengen we daar verandering in. En door atletiek als verbinding te gebruiken krijgt de sport meer aandacht. Op vrijdag 7 juni is de tweede editie. We zijn ambitieus: we streven naar een GHTE met deelname van alle middelbare scholen uit Gouda en omgeving. Door van 3 scholen in 2018 naar 5 scholen in 2019 te gaan zijn we dichter bij dit streven gekomen. Om 10.30 wordt het evenement geopend door burgemeester Salet. Om 10:30 is het eerste onderdeel (100m, verspringen, hoogspringen en kogelstoten).

Advertisements

Er zijn twee momenten van de prijsuitreiking: tussen 12:10 en 12:45 en tussen 14:55 en 15:15. We nodigen u graag uit om vrijdag aanwezig te zijn. Zo kan u er bijvoorbeeld bij de opening en de eerste onderdelen zijn. Vrijwilligers wijzen u op het evenement graag de weg. Ook zorgen we voor een lunchpakket.

07-06-2019 09:00