Vrij.03-04: Lammetjesdagen

In het paasweekeinde, van 3 tot en met 6 april, is er in het Groene Hart van alles te doen voor het hele gezin. Verschillende boerderijen openen de deuren voor de populaire lammetjesdagen terwijl op andere plekken naar paaseieren kan worden gezocht. De activiteiten met Pasen maken onderdeel uit van de Maand van het Groene Hart die nog tot en met 30 april loopt.

Kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk aan de IJssel is op vrijdag 3 en zaterdag 4 april geopend voor de lammetjesdagen. Bij Boerderij de Boerinn in Kamerik kan iedereen op zaterdag 4 april en maandag 6 april genieten van pasgeboren lammetjes en andere boerderijdieren. En ook op de streekmarkt in Woerden en de kinderboerderij in Gouda zijn op zaterdag 4 april lammetjes te zien. De Paashaas verstopt paaseieren in Avifauna en ook bij Geertjeshoeve in Haarzuilens, Buitenplaats de Blauwe Meije in Zegveld en het Streekmuseum in Reeuwijk kunnen kinderen naar eieren zoeken. Genieten van een paasbrunch kan onder andere bij het Museumhaven café in Gouda en Restaurant Meesters in Mijdrecht.
Boerenkaas Fietstocht

Langs zeven kaasboerderijen is tijdens de paasdagen een mooie fietsroute uitgezet van 44 kilometer. De route voert langs de Kagerplassen, het Braassemermeer en de Wijde Aa. Onderweg is het mogelijk om een bezoek te brengen één of meer kaasboerderijen waarvan de boerenkaas bij Hoogvliet te koop is. Kijk op www.hoogvliet.com/streekproducten voor de route.
Informatie over uitjes

Het complete aanbod staat in de speciale evenementenkrant die bij alle VVV’s, gemeentehuizen en bibliotheken in en rondom het Groene Hart is te verkrijgen. De krant is ook digitaal te raadplegen via de website: www.groenehart.nl/maand.

lammetjes