Vrij.01-05: Kid Harlequin in So What

So What! is klaar voor Kid Harlequin. Jij ook? Het Amsterdamse/Rotterdamse viertal brengt 17 april hun debuutalbum ‘Wired’ uit. Ben je een liefhebber van de muziek van Marilyn Manson, Nine Inch Nails en/of Placebo? Dan moet je vanavond zeker komen! In het voorprogramma staan Standup ’69 en Old Mans Riot.

Standup ‘69
Standup ’69 is een eigenwijs Rotterdams trio dat de basgitaar heeft ingeruild voor zware gitaren en een pompende synth. Ze brengt noisy, spacy, sexy, full force, korte teksten precies op het juiste moment. Dit en meer neemt Standup ’69 mee naar het podium tijdens hun trippy en energieke show in So What! De muziek doet mensen denken aan de eclectische mix van Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, Qotsa en DZ Deathrays. Dit is ook terug te horen op hun eerste EP die in 2014 uit kwam.

Old Mans Riot
Old Mans Riot gaat nog niet heel lang mee, maar laat zien hoe Heavy Rock moet zijn: slepend, strak en dynamisch, maar met ruimte voor sfeervolle passages en melodie. De band is als side-project ontstaan, maar na het vormen van de vaste formatie is ze snel een geoliede machine geworden. Old Mans Riot brengt ‘stoere-mannen-rock’ met hier en daar een knipoog naar de sleaze-rock en stoner met de kenmerkende zware grooves.

Kid Harlequin
Met de in 2014 uitgebrachte titelloze debuut-EP speelde Kid Harlequin zich al in de kijker. Zo schreef Tunepitch: Industrial alternative rock hailing from The Netherlands is rarely as good as this”. Ook Musicmaker is zeer te spreken over de band: “Je hoort zelden bands die zich aan industriële groove rock wagen en ermee wegkomen, maar Kid Harlequin, met zanger/gitarist Julien Graute, is een fijne uitzondering ”

Kid Harlequin behaalde vervolgens de halve finale van de Grote Prijs Van Nederland 2014 en streek vorig jaar november in Groot-Brittanië neer om daar de trommelvliezen te doen wapperen. De band is niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog. Blikvanger is oprichter en zanger/gitarist Julien Graute. Trotse krullenbol en fanatiek kiltdrager. Aan zijn zijde heeft hij een puik drietal staan met twee beeldschone, maar venijnige vrouwen. Ari Jo geselt haar gitaarsnaren als een beul en drumster Sharon Harman, met de mondkap van een ninja, ramt als een geboren rocker. Bassist Bronco Kuijt brengt de boel bij elkaar met zijn blazende partijen.

INFORMATIE

  • Datum: vrijdag 1 mei
  • Aanvang: 21:30
  • Deur dicht: 00:00

TICKETS

  • Leden Ticket: € 2.00
  • Niet leden: € 4.00

* Exclusief € 1.00 servicekosten