Vrij. 01-01: ROOD Gouda start een buurthuis voor jongeren

Vrijdagavond 1 januari om 19:00 uur opent ROOD Gouda de deuren van een buurthuis voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Een plek waar jongeren kunnen hangen, voor een paar cent een glaasje fris kunnen drinken en muziek kunnen luisteren. Elke vrijdagavond kunnen jongeren daar terecht. Na veel gesprekken met hangjongeren afgelopen zomer bleek namelijk dat er voor die groep veel te weinig te doen is.
Lennart van Wijk, lid van ROOD Gouda legt uit, ” Er is een groeiend probleem van hangjongeren in Gouda, want er is veel te weinig te doen voor deze groep. Ze mogen nog niet drinken en uitgaan en ieder weekend thuiszitten is natuurlijk ook niet leuk voor zowel de jongeren als de ouders. In plaats van de politie op de overlast op straat af te sturen, besloten wij het heft in eigen handen te nemen en een plek op te eisen waar deze jongeren wel terecht kunnen. Toen ontstond het idee om een eigen buurthuis op te zetten. De gemeente heeft alle buurthuizen wegbezuinigd. Dus dan bieden we ze toch zelf een plek waar ze wel welkom zijn?”
ROOD is de politieke jongerenorganisatie van de SP en voert actie om Nederland menselijker en socialer te maken. Misstanden worden opgespoord en aan de kaak gesteld.

Aanvulling persbericht SP “ROOD start buurthuis in Gouda”

In het persbericht dat vanuit de SP is verstuurd “ROOD start een buurthuis voor jongeren” is ten onrechte de indruk gewekt dat het initiatief om vrije inloop-avonden voor jongeren te organiseren enkel op het conto van ROOD Gouda geschreven kan worden. We hechten eraan om te benadrukken dat het idee om een buurthuis voor jongeren te organiseren een luisterend oor vond bij de Speelwinkel. Samen met de Speelwinkel heeft het idee de vorm gevonden die het nu heeft, een vrije inloop voor Goudse jongeren op vrijdagavond. Hierbij staat centraal dat alle Goudse jongeren welkom zijn. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers van de Speelwinkel wordt dit initiatief mogelijk gemaakt.

Boris Stil – Voorzitter SP Gouda.