Vri. 31-03: Voorstellingen productiegroepen Jeugdtheaterhuis in Cultuurhuis Garenspinnerij

Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april staat de voorstelling van de productiegroep van het Jeugdtheaterhuis Gouda voor het eerst op het toneel. 

In de productiegroep van het Jeugdtheaterhuis maken de leerlingen onder leiding van regisseur Sharon Varekamp een voorstelling van een bestaande toneeltekst of vanuit eigen inspiratiebronnen. Bagger is het resultaat van dit leerproces. De jongeren spelen hun voorstelling van ongeveer driekwartier in de theaterzaal van Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda.

Meer informatie en kaartverkoop via www.jeugdtheaterhuis.nl

Bagger
Wij spelen Faust! Ja ja, dé Faust. Het stuk van Goethe over de man die een pact sloot met de duivel en zo kennis maakte met het ‘echte’ leven. Maar we hebben het ook over kunst, Bach, Italië en over het genie Glen Gould. Tussendoor spelen we gangstertje en bekvechten we of het altijd zinnig moet zijn wat je doet of dat gewoon lol hebben niet ook zinvol is. Ach, eigenlijk gaat dit stuk over dat het leven een bak bagger is, met als keerzijde schoonheid. Zoiets. “Ik verlang, ik begeer, ik vereer, ik wil meer. Dus ik wens en ik hoop, ik zoek en ik roep.”
Bagger wordt gespeeld op vrijdag 31 maart om 19.30 uur en zaterdag 1 april om 15.00 uur.

Advertisements

Jeugdtheaterhuisfestival
Bagger is ook te zien op vrijdag 7 april om 20.15 uur tijdens het Jeugdtheaterhuisfestival in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda. Tijdens dit festival spelen alle productiegroepen van het Jeugdtheaterhuis uit Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Gouda, Leiden en Maassluis in totaal 6 voorstellingen. Kaarten á € 7,50 / € 5,00 zijn verkrijgbaar via www.jeugdtheaterhuis.nl

Over het Jeugdtheaterhuis
Stichting Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland stimuleert kinderen en jongeren al vijfentwintig jaar om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. De jeugd van 4 tot 21 jaar kan hier theaterlessen volgen en meespelen in voorstellingen. Het Jeugdtheaterhuis probeert met kunsteducatieve workshops en projecten op scholen voor primair en voortgezet onderwijs ook kinderen en jongeren te bereiken die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Naast de afdeling in Gouda, is het Jeugdtheaterhuis actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Leiden en Maassluis. Meer informatie is te vinden op www.jeugdtheaterhuis.nl