Vri. 16-12: Repair Café in Gouda Korte Akkeren

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Het Bruisnest organiseert op vrijdag oktober het allereerste Repair Café van Korte Akkeren in Gouda.

In Wijkcentrum Jan Ligthart, aan de Snoystraat 4 draait het op 16 december allemaal om repareren. Tussen 11.00 uur en 14.30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Komt u ook een kijkje nemen?

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Advertisements

Door repareren te promoten, wil het Bruisnest bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Daarin komen de doelstellingen van Het Bruisnest en die van het Repair Café mooi overeen. Repareren bespaart geld en kostbare grondstoffen en draagt aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Na vrijdag 16 december, zal het Repair Café Gouda Korte Akkeren ook op een doordeweeks dag open zijn in Het Bruisnest aan de Blekerssingel 78. Meer informatie hierover volgt nog. Elke derde vrijdag van de maand van 11.00 uur tot 14.30 uur is Het Bruisnest te vinden in het Repair Café Korte Akkeren aan de snoystraat 4. Informatie is ook te volgen op Facebook.com/repaircafekorteakkeren.

Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma, destijds journalist en publicist. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Korte Akkeren.