Vri. 13-01: Expositie cursisten Vonk in de Kroon te Waddinxveen

Een plek in Waddinxveen, een groep, de elementen lucht, water en land, hoe maak je daar een voorstelling van op papier of doek? Dat zijn enkele uitdagingen waarmee de cursisten van Aleid Abels worden geconfronteerd tijdens de cursus die ze bij de stichting Vonk volgen. Hoe Wilma Luiten, Gerard Hazebroek en Piet Smit die uitdagingen zijn aangegaan, is te zien van 13 januari tot en met 7 februari in Cultuurhuys de Kroon. Hun werken hangen in de gang die leidt naar de verschillende leslokalen van de stichting Vonk en de kantoortuin van de stichtingen die in het Cultuurhuys hun plek hebben gevonden. U bereikt de tentoonstelling door bovenaan de trap linksaf door de tochtdeuren te gaan. De toegang is gratis, u bent welkom tijdens openingsuren van De Kroon: op maandag en donderdag tussen 10 en 20 uur, op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 – 13.00 uur.

Denkt u nu: ik zou ook wel zo willen schilderen maar ik leer dat nooit? Dan kunnen wij u als ervaringsdeskundigen geruststellen. Iedereen kan leren tekenen en schilderen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf maar bij de stichting Vonk kunt u lessen volgen bij verschillende, ervaren docenten die al menig cursist van zichzelf versteld hebben doen staan. Door zelf te tekenen en te schilderen leer je bovendien beter te kijken naar de teken- en schilderkunst van anderen.
Wij volgen al meerdere jaren les en ervaren die lessen als welkome momenten in een drukke week, een paar uur om even los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Gezellig zijn die lessen ook.