Vri. 09-09: Vleermuizenexcursie op het Goudse Heempad

Op 9 september organiseert Cyclus in opdracht van de gemeente Gouda een excursie over vleermuizen op het Goudse Heempad. De excursie over deze geheimzinnige nachtvliegers duurt van 20.30 – 22.00 uur.

Dat vleermuizen nuttige dieren zijn en niet eng en griezelig, hoort u tijdens de excursie. Deelnemers komen meer te weten over het leven van deze schemer zoogdiertjes. Waar ze wonen, waar ze leven en hoe ze te helpen zijn.

De excursie start bij het infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus gaat met de bezoekers op zoek naar vleermuizen. Het lokaliseren van de diertjes gebeurt met de zogenaamde batdetector. Zo’n apparaatje vangt de sonorsignalen van de vleermuis op en zet ze om in menselijke hoorbare geluiden. De vleermuizenavond wordt rond 22.00 uur afgesloten.

Advertisements

De deelname aan deze excursie is gratis. Heeft u vragen over vleermuizen of over de excursie, dan kunt u contact opnemen met André van Kleinwee van Cyclus via het algemene telefoonnummer 0182-547500.