Vri. 04-11: 31e TAVENU Muziekfestival in Schoonhoven

 

n het weekend van 4 en 5 november a.s. organiseert Muziekvereniging T.A.V.E.N.U. uit Schoonhoven alweer voor de 31e keer een muziekfestival, bestemd voor harmonie-, fanfare- en brassband orkesten en daarnaast voor slagwerk-, mallet en percussion ensembles.

Dit jaar hebben 16 orkesten en ensembles ingeschreven voor de vrijdagavond of zaterdag overdag. Zo komen er dit jaar ondermeer orkesten Demen, Middelburg, Rockanje en Vuren en natuurlijk ook uit de Krimpenerwaard.

Advertisements

Na zovele jaren heeft het Schoonhovense muziekfestival landelijk een goede naam weten op te bouwen. Niet alleen wat betreft de strakke organisatie in cultureel-centrum Het Bastion maar ook vanwege een enthousiaste en deskundige jury.

Dit jaar bestaat de jury uit Guy Audenaert en Jan Bosveld die op zaterdag de harmonie-, fanfare – en brassbandorkesten zullen beoordelen. Op vrijdagavond worden de slagwerkensembles beoordeeld door Maarten Tempelman en Luuk van Rossum. Iedere deelnemer ontvangt van hen een juryrapport en puntentotaal. Vanaf 80 punten betekent dit een 1e prijs en vanaf 90 punten zelfs een 1e prijs met lof van de jury. Op zaterdag rond 17.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Daarnaast wordt ieder jaar de Teus Stigter Stimuleringsprijs uitgereikt  aan die deelnemer met de grootste vooruitgang ten opzichte van een vorige deelname aan dit festival vanaf 2005. Met deze prijs wordt ieder jaar weer stilgestaan één van de initiatiefnemers van dit inmiddels traditionele muziekfestival.

Heeft u zin in een goed stuk muziek? Dan bent u van harte welkom in cultureel-centrum Het Bastion in Schoonhoven op vrijdagavond vanaf 19.30 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur. De entree bedraagt slechts € 4,50 p.p. en voor de donateurs van T.A.V.E.N.U. is de toegang gratis.