Vredesweek Gouda

Op zaterdag 21 september is de Internationale Dag van de Vrede en start de landelijke Vredesweek. In Gouda verzorgt het Museum voor Vrede en Geweldloosheid samen met Libertum van 21 tot 29 september allerlei activiteiten met als thema vrede en verbinding over grenzen.

De hele Vredesweek is de tentoonstelling Talen naar Vrede, met illustraties van Len Munnik en Lex Dirkse bij gezegdes over vrede uit de hele wereld, te zien op de achterwand van de bibliotheek in de Chocoladefabriek. Op zaterdag 21 september zijn er in de Chocoladefabriek 2 kinderworkshops. Om 10 uur een graffitiworkshop Piece for Peace en om 13.30 uur de knutselworkshop Vredestapijt.

Het Ontmoetingscafé op 27 september staat ook in het teken van de vrede, met behulp van het spel ‘weg naar vrede’ beantwoord je vragen en stellingen en leer je elkaar beter kennen.

Advertisements

Op 28 september start in het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79) om 13.30 en 15.00 uur een Walk of Peace door Vreewijk, waarbij de nadruk op kennismaking en verbinding ligt. Ken jij je buren? En waar verwijzen die straatnamen eigenlijk naar? Ontdek het allemaal! Het is ook nog burendag dus plekjes waar je gezellig koffie kan drinken genoeg! Woon je buiten Vreewijk? Dan is dit een goede gelegenheid om met deze buurt kennis te maken. Leer de andere kant kennen en zie dat deze wijk eigenlijk gewoon een Wijk van Vrede is. Er wordt ook gewerkt aan een permanente vredesroute door de wijk. In het Nelson Mandela Centrum is er een mogelijkheid om ideeën achter te laten.

Op 15 september is voorafgaand aan de Vredesweek om 10.30 uur een Oecumenische Vredesviering in de H. Josephkerk (Aalberseplein 2). Een samenkomst met het oog op gerechtigheid en vrede.

Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie over de activiteiten vindt je op www.vredesweekgouda.nl of mail naar vredesweekgouda@gmail.com

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

05-09-2019 14:18