Vr. 9-3: Start cursussen van De Complete Techniek

Alphen aan den Rijn – De nieuwe cursussen van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek gaan op 9 en 11 maart weer van start. Verdeeld over vier locaties gaan zo’n 160 jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 tot 16 jaar aan de slag het beste uit zichzelf te halen en om een betere voetballer te worden.

In februari vonden de proeftrainingen plaats. Op zondag 11 februari werd onder leiding van oud-bondscoach Arjan van der Laan en met hulp van international Stefanie van der Gragt op de velden van ARC de eerste proeftraining voor meisjesvoetbal georganiseerd. “Er waren zo’n honderd meiden die overal en nergens vandaan kwamen”, herinnert Dennis van den IJssel, eigenaar/oprichter van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek, zich.

Daarnaast waren er proeftrainingen bij CVV Jodan Boys (Gouda), RKVV Meerburg (Zoeterwoude) en Alphense Boys. Op deze drie locaties waren ook zo’n honderd kinderen actief. “In totaal hebben 200 kinderen die proeftrainingen in februari ondergaan. Dat is een heel mooi aantal”, aldus Dennis.
De gratis proeftrainingen waren bedoeld om kinderen én ouders kennis te laten maken met de werkwijze van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de cursussen van start gegaan. Voor het meisjesvoetbal zijn inmiddels twintig aanmeldingen binnen. Naar verwachting zal dit aantal in de komende week nog toenemen. De eerste training staat gepland voor vrijdag 9 maart vanaf 18.00 uur bij ARC. Deze cyclus van tien trainingen staat onder leiding van Arjan van der Laan.

Techniekcursussen
In voorgaande jaren namen aan de techniekcursussen bij CVV Jodan Boys, RKVV Meerburg en Alphense Boys zo’n 140 voetballers deel. Dennis schat in dat dit aantal ook dit jaar wel weer gehaald wordt. “De aanmeldingen stromen deze week binnen. We doen er ook nog een nieuwsbrief uit als reminder dat de trainingen volgende week weer gaan beginnen.”

Onder leiding van gediplomeerde en professionele jeugdtrainers wordt in kleine groepen getraind; iedereen op zijn eigen niveau. “Zo word je getraind om sterker te worden in één-tegen-één situaties en leer je om het verschil te maken in de wedstrijden van jouw team. Ook houden de trainers zich bezig om alle basistechnieken te verbeteren, zowel met links als met rechts en op snelheid”, geeft Dennis aan. “Je haalt het beste uit jezelf en wordt een betere voetballer!”

Deze cyclus van twaalf trainingen vindt bij CVV Jodan Boys en RKVV Meerburg op vrijdagavond plaats van 17.30 tot 18.30 uur, te beginnen op 9 maart. Bij Alphense Boys wordt op zondagochtend getraind van 8.45 tot 9.45 uur en een tweede groep van 10.00 tot 11.00 uur. De eerste training bij Alphense Boys staat gepland voor zondag 11 maart. Inschrijven voor de cursus kan tot en met vrijdag 9 maart via www.decompletetechniek.nl.

Over Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek
Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek richt zich in het kader van voetbalontwikkeling op het aanbieden van extra activiteiten voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 tot 16 jaar. Bij Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek ligt het accent op het opleiden van jeugdspelers. Daarnaast ondersteunt Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek voetbalclubs in de breedste zin van het woord: zowel op het veld als ook aan de bestuurstafel. Denk aan coachen en opleiden van jeugdtrainers, een trainingsplan, het organiseren van trainersavonden, coördineren en het verzorgen van trainingen. Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek detacheert ook jeugdtrainers.

Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek werkt langdurig en structureel samen met FC Oudewater (voorheen Unio), VV Bodegraven, VV Stolwijk, CVV Jodan Boys (Gouda), VV Zwammerdam, RKVV Meerburg (Zoeterwoude), Rohda ’76 (Bodegraven), VV VEP (Woerden), Alphense Boys, SV ARC (Alphen aan den Rijn), CVV Berkel (Berkel en Rodenrijs), SV Nieuwkoop, GC & FC Olympia (Gouda) en SC Willingen (Willingen, Duitsland).

Meer informatie is te vinden op www.decompletetechniek.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl