Vr. 9-11: Bridgedrive Soroptimistclub Gouda e.o.

Gouda – Soroptimistclub Gouda e.o. organiseert op vrijdag 9 november voor de 30ste keer in successie de jaarlijkse bridgedrive in ‘De Hoog, Biljart- en Bridgecentrum’, Nieuwe Gouwe Oostzijde 11b in Gouda. De wedstrijd begint om 19.30 uur, deelnemers zijn welkom vanaf 19.00 uur. Deelname kost 30 euro per paar, incl. koffie/thee met cake. Het doede doel is Preventie van Kindhuwelijken in Pakistan, in samenwerking met Oxfam-Novib.

De leiding zal in handen zijn van Tineke en Paul Verhoef. Groepen worden op spelerssterkte samengesteld. Ook ‘thuisspelers’ zijn welkom. Inschrijving kan via Sorrenbridge@gmail.com en sluit 31 oktober. Na opgave en overmaking van 30 euro per paar op rekeningnummer NL 18 INGB 0000 400597 tnv Soroptimistclub Gouda e o, onder vermelding van ‘bridgedrive’ en de namen van de deelnemers, is deelname definitief. Nadere informatie en bevestiging worden vervolgens toegezonden. Er zijn weer veel mooie prijzen voor de loterij. Het belooft een prettige avond te worden. Bridgetechnische informatie: Tineke Benist (0348-416 848)

Goede doel

Met deelname wordt het meerjarig project van onze serviceorganisatie en Oxfam Novib ondersteund ten behoeve van preventie van Kindhuwelijken in Pakistan: Kindhuwelijken ontnemen meisjes hun rechten. Hun recht op eigen keuze, maar ook op onderwijs, veiligheid, gezondheid en lichamelijke integriteit. Doordat meisjes op jonge leeftijd trouwen hebben zij een verhoogd risico op complicaties bij zwangerschap en bevalling en zijn ze kwetsbaar voor huiselijk geweld en seksueel misbruik. Bovendien worden de meeste meisjes gedwongen om te stoppen met hun opleiding na het huwelijk. Zonder opleiding staakt hun persoonlijke ontwikkeling en wordt de kans kleiner dat zij kunnen ontsnappen aan armoede.

SI club Gouda e.o. is opgericht in 1938 en maakt deel uit van Soroptimist International, een groot internationaal netwerk van vakvrouwen, met 90.000 leden in 125 landen. De leden zetten zich in voor verbetering van de positie van vrouwen en kinderen wereldwijd door middel van vakkennis en financiële ondersteuning. De naam is een samentrekking van de Latijnse woorden sorores en optimum: zusters die het beste nastreven (www.soroptimist.nl).

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

09-11-2018 09:00

Advertisements