Vr. 8-6: Concert met drie koren in de Sint Jan

waddinxveen

Gouda – Na twee jaar voorbereiding is het zover en geven de drie grootste koren van Waddinxveen een gezamenlijk concert in de Sint-Janskerk in Gouda. Aan het concert werken de koren De Gouwestem, Vox Jubilans en Adnai mee.

De vereniging Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem werd op 7 september 1981 opgericht in Waddinxveen, een dorp aan de rivier de Gouwe, vandaar de naam De Gouwestem. Het koor heeft momenteel 200 leden en is daarmee het grootste mannenkoor van Nederland. Vanaf 1993 is Martin Mans de dirigent.

De Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans, dat jubelende stemmen betekent, werd op 10 juli 1945 opgericht. In de loop der jaren is Vox Jubilans uitgegroeid van een plaatselijk koor tot een regionaal koor met rond de 120 leden. Vanaf september 2007 is André van Vliet de vaste dirigent.

Advertisements

Het Christelijk Regio koor Adonai staat onder leiding van Peter Burger, medeoprichter van het koor waarvan hij inmiddels ruim twintig jaar dirigent is. Het koor bestaat momenteel uit negentig leden.

Daarnaast verlenen de volgende muzikanten hun medewerking aan het concert: Mark Brandwijk (vleugel), Marco den Toom (orgel) en Arjan en Edith Post (trompet).

De aanvang van het concert is om 20.00 uur, kaarten zijn te bestellen via: www.degouwestem.nl/concerten

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

08-06-2018 14:35