Vr. 5-10: Rotary organiseert dagje uit voor senioren

Gouda – Op 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Dan organiseren de beide Goudse Rotary Clubs in samenwerking met Goudse buurthuizen en sociale makelaars een dagje uit voor ouderen uit Gouda die wel een verzetje kunnen gebruiken. “Vorig jaar gingen maar liefst 125 mensen mee”, zegt Jan Meijboom van de werkgroep ouderen binnen de Rotary Clubs.

“We ontvangen om negen uur de ingeschreven ouderen op twee plaatsen: ontmoetingscentrum De Walvis en het Nelson Mandela Centrum. Met bussen vertrekken we voor een bezoek aan Ambachtelijk Gouda. Daar horen we alles over plateel schilderen, kaas maken, bier brouwen, kaarsen gieten, kleipijpen rollen en stroopwafels bakken. 100 procent Gouds. Vervolgens reizen we door naar GOUDasfalt met zicht en toelichting op historisch Gouda. De lunch wordt geserveerd in de beide buurtcentra. Er is muziek. Wie wil, kan meezingen. Tegen drie uur gaan we weer huiswaarts met hopelijk een mooie herinnering aan een prachtige dag.”

Aanmelden

Ouderen die graag mee willen, kunnen zich opgeven via de buurthuizen De Walvis en Nelson Mandela Centrum. Aanmelding is ook mogelijk bij Rotaryclub Gouda (sibbevanegmond@gmail.com of 06-53 73 36 54) of Rotaryclub Gouda Bloemendaal (jan@meijboom.nl of 06-53 40 70 06). Vanuit de beide Goudse Rotary Clubs hebben diverse leden zich aangemeld om de ouderen te begeleiden. Het is erg leuk om te doen. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig. Als u wilt meehelpen om ouderen een onvergetelijk dag te bezorgen, kunt u met de Rotaryclubs contact opnemen.

Advertisements

Meijboom: “Al met al maken wij er met de ouderen samen weer een echt feestje van. Net als vorig jaar tijdens het bezoek aan de haven van Rotterdam.”

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

05-10-2018 09:00