Vr. 5-10: Bettie Serveert in So What

Gouda – So What en De Goudse Schouwburg presenteren Bettie Serveert op vrijdag 5 oktober. Alternative rockband Bettie Serveert heeft getoured met de grootste internationale namen waaronder Wilco, Counting Crows, Dinosaur Jr en Jeff Buckley. Eind 2017 jaar bracht het viertal op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Met ruim elf platen op zak komt de band op 5 oktober in poppodium So What op de planken staan.

In 1991 ziet Bettie Serveert het levenslicht nadat de groep elkaar leerde kennen via de band De Artsen. Het daaropvolgende jaar brengt de groep rond Carol van Dyk en Peter Visser het album Palomine uit. Dit blijkt al meteen een schot in de roos, want zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en krijgt het zelfs de gouden status. Het levert de band ook meteen optredens op, onder meer op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

Bettie Serveert bracht eind 2017 op hun vijfentwintigste verjaardag het gloednieuwe album Damaged Good uit. Een gevarieerd album met korte liedjes tot een compleet epos van acht minuten en alles er tussen in. Het is een groot verhaal, intens, ruig, teder en vooral met veel vuur en passie. Het prachtige liedje Never Be Over, ook terug te vinden op deze elfde langspeler, is de troepen al vooruitgesneld en was reeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen.

Advertisements

De Betties, zoals ze ook wel worden genoemd, gaan eind 2018 voor een tour het land in om het nieuwere, maar zeker ook oude werk live te presenteren.

Tickets:
15 euro Niet-Leden
13 euro Leden
*inclusief servicekosten
Aanvang 21.30 uur
www.so-what.nl

Het volledige gezamenlijk programma van So What en De Goudse Schouwburg:
Vr 21-09 Marble Sounds in So What
Vr 05-10 Bettie Serveert in So What
Vr 09-11 Lucky Fonz III in So What
Di 04-12: Racoon in De Goudse Schouwburg
Za 08-12: Tangarine in De Goudse Schouwburg
Di 18-12: Spinvis in De Goudse Schouwburg
Wo 16-01: Lakshmi in De Goudse Schouwburg
Wo 06-02: Bruce Springsteens Born in the USA (Legendary Albums Live) in De Goudse Schouwburg
Do 25-04: The Kik Hertaalt! in De Goudse Schouwburg

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

05-10-2018 09:00