Vr. 30-11: Orgelconcert Gert van Hoef in de Adventskerk

De jonge, veelbelovende, organist Gert van Hoef zal vrijdagavond 30 november een afwisselend programma verzorgen op het Steinmeyer-orgel (1922) in de Adventskerk, Julianastraat 69 in Alphen a/d Rijn.

We zullen Duitse barok horen in werken van J.S.Bach, Franse romantiek in werken van J.Rheinberger en C.Franck, alsmede een Toccata van de Vlaamse organist-componist J.Callaerts. Van Hollandse bodem is er muziek van Jan Zwart en Feike Asma, maar ook twee improvisaties van de organist. Het concert wordt besloten met de Suite uit ‘The Polar Express’ van de Amerikaanse componist Alan Silvestri.

Al met al een zeer afwisselend programma gespeeld door een veelzijdig organist die op 13-jarige leeftijd het orgel ontdekte. Hij behaalde de eerste prijs in het Interclassicmusic Orgelconcours. Sinds juni 2010 is hij organist in de Hervormde Gemeente in Voorthuizen.

Advertisements

Als voorbereiding voor het conservatorium genoot hij lessen bij Herman van Vliet.
Gert studeerde hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en deed op 21 juni 2017 eindexamen orgel op het Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Tussendoor, op 27 juni 2015 wint Gert ook nog even het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis. Een veelzijdig organist.

Voor meer informatie zie www.orgelcommissiealphen.nl of volg ons op Facebook: Orgelcommissie Adventskerk Alphen a/d Rijn. De aanvang van het concert is om 20.15 uur, de toegang is 7 euro. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een ‘glaasje na afloop’. De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

30-11-2018 09:00