Vr. 27-20: ‘Gewone mannen’ in de Chocoladefabriek

Gouda – Op 27 oktober presenteert de Chocoladefabriek een clubavond over de geschiedenis van de gewone man. Historicus Jos Palm zocht hem op en beschrijft het leven van ‘gewone mannen’ door de hele geschiedenis. Vanaf de vroege oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We leven met hem mee op de slagvelden van Waterloo en Verdun.

Jos Palm is historicus en journalist, hij schrijft voor Trouw en het Historisch Nieuwsblad en is redacteur en presentator van OVT, het radioprogramma van de VPRO. Hij schreef onder andere ‘De vergeten geschiedenis van Nederland’, en ‘Oerend hard, het onmogelijke høkersleven van Ben Jolink’. En nu in oktober verschijnt zijn nieuwe boek ‘De Gewone Man, een kleine mensheidgeschiedenis’, over de gewone man die er altijd al is geweest, maar waarover je niets leest in de geschiedenisboeken.

Een Clubavond, dat betekent de Chocoladefabriek in clubsetting. Een klein podium in het hart van het pand, gelegen op de ‘grens’ tussen Kruim en Bibliotheek. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.bibliotheekgouda.nl