Vr. 26-10: Orgelconcert in de Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Het tweede concert in de concertserie 2018-2019 zal plaatsvinden op vrijdag 26 oktober op het Steinmeyer-orgel (1922) in de Adventskerk, Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn. Organist Arjan Breukhoven zal deze avond een mooi programma ten gehore brengen met onder meer werken van J.S. Bach (dorische toccata), Cesar Franck (Troisième Choral), A. Renaud (Toccata) en J.Fauré (Les Rameaux).

Ook brengt hij diverse andere interessante orgelwerken ten gehore, waaronder ook enkele transcripties van Beethoven en Chopin. Het concert zal besloten worden met een improvisatie van de organist. Al met al een zeer afwisselend programma gespeeld door een veelzijdig organist.

Arjan studeerde hoofdvakken orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij geeft jaarlijks talloze concerten uiteraard in eigen land en ver daarbuiten. In 2018 staan concerttournee’s naar Australië en 4x Duitsland op het programma.

Advertisements

Op 14 juni 2014 werd zeer eervol in Parijs aan Arjan Breukhoven uitgereikt, ter gelegenheid van zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek die hij wereldwijd uitvoert, door de Société Académique d’encouragement et d’éducation ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs: de ‘Médaille d’ Argent’ (de zilveren medaille). Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

Meer info vindt u op de site www.orgelcommissiealphen.nl of volg ons op Faceboek: Orgelcommissie Adventskerk Alphen a/d Rijn. Aanvang concert: 20.15 uur. Toegang 7 euro. Na afloop praten we nog even na onder het genot van een “glaasje na afloop”.
De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

26-10-2018 09:00