Vr. 22-6: Nachtvlindernacht Heemtuin Goudse Hout

Gouda – De Heemtuin Goudse Hout in samenwerking met de Vlinderstichting op vrijdag 22 juni weer de jaarlijkse Nationale Nachtvlindernacht. De avond begint om 21.30 uur en duurt tot ongeveer 00.30 uur. Met speciaal licht bij een opgespannen laken worden nachtvlinders gelokt en in een speciale lichtval worden nachtvlinders ook tijdelijk gevangen om ze te bestuderen en te determineren en daarna weer vrij te laten.

Rond deze tijd vliegen er bijvoorbeeld mooie Pijlstaartsoorten, dus wellicht kunnen we die ook zien. Ook wordt op verschillende bomen een geurpad uitgezet met een aantrekkelijk smeersel, waar vaak weer andere soorten op af komen. Deelnemers wordt aangeraden een zaklamp mee te nemen, zodat de snoepende vlinders goed te bewonderen zijn.

Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf op te geven. De Heemtuin bevindt zich aan het Kale Jonkerpad in natuur- en recreatiegebied de Goudse Hout, vlakbij de wielerbaan. Voor meer informatie zie ook: www.heemtuingoudsehout.nl en www.nachtvlindernacht.nl

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

22-06-2018 14:25