Vr. 22-12: KerstWandelTheater in Gouda-Noord

Gouda – Op vrijdagavond 22 december (deze keer dus niet op Kerstavond) is voor de zevende keer het KerstWandelTheater in Gouda, nu in de wijk Gouda-Noord. Langs een lint van lichtjes door de wijk beleeft de bezoeker het hele kerstverhaal alsof het vandaag gebeurt.

De route van het KerstWandelTheater kan in een rustig tempo in ruim een uur gewandeld worden (ongeveer 2,5 kilometer) en is met duizenden lichtjes aangegeven. Het lint van lichtjes slingert zich door de wijk van de Pauluskerk aan de Willem de Zwijgersingel naar de H.-Josephkerk aan het Aalberseplein, onder andere langs het prachtig verlichte bordes van het Jozefpaviljoen.

Onderweg wordt in achttien scènes het kerstverhaal uitgebeeld en gespeeld alsof het vandaag gebeurt. Romeinse soldaten patrouilleren door de straten. Op onverwachte plaatsen zijn engelen, herders en wijzen. De bezoeker staat oog in oog met Maria en Jozef. Naast de bekende scènes zijn er verrassende nieuwe onderdelen, waarin dit jaar ook de apostel Paulus een rol speelt. De titel van deze aflevering van het KerstWandelTheater is Van Jozef tot Paulus.

Advertisements

Aan het einde van de wandeling is er bij de H.-Josephkerk een levende kerststal. In de kerk nemen Jozef en Paulus afscheid van alle bezoekers en nodigen hen uit om nog een warme chocolademelk of glühwein mee te drinken.

Het KerstWandelTheater is een mooi evenement om samen met familie, vrienden en buren te beleven. De route is geschikt voor buggy’s en rolstoelen. Deelname is gratis.

De wandeling kan gestart worden tussen 18.30 en 20.00 uur bij de Pauluskerk, Willem de Zwijgersingel 1. Alle informatie op www.kerstwandeltheatergouda.nl.