Vr. 18-8: Nachtvlinders kijken bij het Heempad

Gouda – Cyclus organiseert vrijdag 18 augustus een nachtvlinderavond, voor de gemeente Gouda i.s.m. de Goudse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). De start van deze avond is om 21.00 uur bij het infocentrum ‘Heempad’ aan de Bloemendaalseweg en eindigt om 24.00 uur. Binnen deze tijden kunnen bezoekers een kijkje komen nemen bij deze gratis nachtvlinderavond.

De nachtvlinders worden naar het Heempad gelokt met felle lampen die zijn gericht op witte lakens opgehangen aan de buitenzijde van het infocentrum ‘Heempad’. Langs het Heempad wordt op bomen en hekjes een geurpad uitgezet met een aantrekkelijk smeersel waar nachtvlinders van komen snoepen.
Deelnemers aan de nachtvlinderavond op vrijdag 18 augustus wordt geadviseerd een zaklamp mee te nemen. Een aantal keer op deze avond wordt het geurpad geobserveerd onder het schijnsel van een zaklamp kunnen de snoepende nachtvlinders gezien worden. Voor inlichtingen en vragen kunt u contact opnemen met Andre van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus, telefoonnummer 0182-547500