Vr. 16-11: Goudse Rede voor Verdraagzaamheid in Arti Legi

Stichting 21 maart Gouda organiseert op vrijdag 16 november om 20.00 uur in Arti Legi, Markt 27 in Gouda de 6e Goudse Rede voor Verdraagzaamheid. De rede zal worden uitgesproken door Samira Bouchibti en heeft als titel: Waarom zijn wij Nederlander?

Praten over de Nederlandse identiteit is niet gemakkelijk. Koningin Máxima heeft destijds veel mensen boos gemaakt met haar statement dat ‘de Nederlander’ niet bestaat. Zij bedoelde waarschijnlijk te zeggen dat de Nederlanders onderling behoorlijk kunnen verschillen, of het nu gaat om eten en drinken, cultuur of gebruiken. Samira Bouchibti zal aandacht schenken aan Vrijheid, Identiteit en Polarisatie (VIP). Samira Bouchibti kan als beleidsadviseur sociale en maatschappelijke vraagstukken een vertaalslag maken van beleid naar projecten, plannen en activiteiten voor het onderwijs, overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen op het gebied van o.a. onderwijs, preventie polarisatie & radicalisering, burgerschap, integratie, participatie en islamvraagstukken, diversiteit & inclusie.

Verder is zij directeur van de VIP Academy. VIP is een manier om in een context van gepolariseerde groepen of grote tegenstellingen op zoek te gaan naar verbinding. Mensen moeten elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan om elkaar te kunnen begrijpen. Zie hiervoor ook www.vip-academy.nl. We starten om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) .

Advertisements

Na het uitspreken van de 6e Goudse Rede voor Verdraagzaamheid volgt een pauze en na de pauze zal Samira Bouchibti met de aanwezigen in gesprek gaan. We sluiten af om uiterlijk 22.00 uur.

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten. In verband met de beschikbare ruimte s.v.p. aanmelden via voorzitter@stichting21maart.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

16-11-2018 09:00