Vr. 15-9: Expo Agnietenkapel: Mens en Natuur in Beweging

Gouda – De groep kunstenaars die zich rond Nellie Aldenhoven heeft verzameld, is zeer divers van aard en komt uit alle windstreken van Nederland. Zo heeft Annie Groenevelt uit Nieuw Lekkerland de indrukken, die zij opdeed in het Inuiet gebied, omgezet in sprekende etsen met veel gevoel voor elk detail. De motieven die haar tijdens haar reizen in Noord Canada troffen, blijf je nog altijd in haar werken herkennen.

Pieter van den Broeke van ‘Atelier Pierreux’ in Damwoude stelt niet alleen zijn sierstenen ten toon, maar demonstreert in de kapel ook het slijpen en polijsten hiervan en het verwerken in sieraden. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het repareren van gouden en zilveren sieraden. Ook kunt U kennis maken met en genieten van zijn Bloeibloempjes. Een nieuw soort bloem…?

Alice Oortgiesen uit Amersfoort daarentegen schildert graag en heeft het met de paplepel ingegeven gekregen. Blauw is vaak overduidelijke aanwezig: haar lievelingskleur. Naast werken met olieverf laat ze nieuwer werk zien in gemengde techniek o.a. (aquarel) kleurpotlood, krijt en ecoline. Het thema van haar meest recente werk is “beweging”.

Bij Mientje van Tilburg uit Lerop moet het “krassen”. Kale takken, uitstekende wortelresten, maar ook plantenresten en skeletjes van dieren zijn onderdeel van haar beeldtaal. Haar werkmethode is onvoorspelbaar. Zodra de lino, ets of zeefdrukprint klaar is, begint het creatieve proces eigenlijk pas. Door ze over elkaar te gebruiken, kleur toe te voegen of verschillende soorten papier te gebruiken, wordt het eindresultaat weer beïnvloed.

Nellie Aldenhoven werkt met zeer nederige stoffen en voorwerpen, zoals papierpulp en restmaterialen. Zij maakt hiermee wonderlijke nieuwe fantasieobjecten, gekenmerkt door een bijzondere kleurstelling. Zo zijn haar nieuwste vormen, de “aardkraters”, ontstaan uit pulp met vuurwerkresten.

Deze tentoonstelling is open op: vrijdag 15 september van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is hartelijk welkom in de Agnietenkapel – Nieuwe Markt 100 – Gouda.