Vr. 13-12: Sfeervolle Winterfair in de Sint Jan

Op vrijdag 13 (Gouda bij Kaarslicht) en zaterdag 14 december is de 10e editie van de Winterfair in de prachtige Sint Janskerk van Gouda. Oorspronkelijk opgestart met een paar vrijwilligers, is deze Winterfair inmiddels uitgegroeid tot een uniek, sfeervol evenement.

Meer dan 60 standhouders bieden in de historische Sint-Jan hun producten aan. Van sfeervolle (kerst)decoraties tot ambachtelijke streekproducten, van sieraden tot brocante. Speelgoed, boeken en tassen, er is van alles te vinden om fijn te shoppen en inspiratie op te doen. De opbrengst van de Winterfair gaat voor een groot deel naar verschillende goede doelen.

Bezoekers zijn welkom op vrijdag 13 december van 11.00u. tot 22.00u. en op zaterdag 14 december
van 10.00u. tot 16.00u. De Winterfair is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op
www.winterfairgouda.nl

Naast veel activiteiten en optredens is het ook mogelijk om stil te staan bij het kerstverhaal: verteld door engelen, uitgebeeld in de beroemde Goudse glazen en omgeven door licht en geluid. Er is een gebedsruimte en een stiltecentrum om tot rust te komen en een kaarsje te branden.

Ook zaterdag zijn er diverse optredens: kerstmuziek op vleugel en viool, Silas Houtman & band, mezzosopraan Nanette Maaijen-Ekses, een theatervoorstelling (voor jong en oud) door Theater Goud en popkoor Vox Pop zingt bekende kerstliederen. Van 12.00-14.00 speelt Boudewijn Zwart kerstliederen op het carillon en zingt het projectkoor vanaf de toren.

13-12-2019 09:00