Vr. 12-10: RIOT ROCK in So What

Gouda – RIOT ROCK EXPERIENCE brengt je vier toonaangevende bands in het rock/metal genre. Alle vier met hun eigen stijl en sound, en allemaal met een beukende ritmesectie en schreeuwende gitaren. Dat wil je horen! En niet in de laatste plaats vanwege de energieke live shows waar deze bands bekend om staan. Dat wil je zien! Beleef het mee in een intieme setting en laat je trakteren op een volle avond rock van de bovenste plank. Je bent meer dan welkom op vrijdag 12 oktober in So What in Gouda.

We beginnen de avond met Rise of the Wood waarvan de bandleden hun roots hebben in Metal, Punk en Progrock bands. Deze invloeden worden in Rise of the Wood vermengt tot een rauwe, stomende stonerrock.

Old Mans Riot speelt heavy rock zoals het moet zijn: slepend, strak en dynamisch, maar ruimte overlatend voor sferische passages en melodie. Een aantrekkelijke en gevarieerde mix met invloeden uit hard-, sleaze- en stonerrock met de kenmerkende zware grooves. De bandleden weten ook nog ‘ns een spetterende liveshow neer te zetten.

Advertisements

De jonge honden van Icarius worden beïnvloed door Engelse en Amerikaanse metalcore en post-hardcore bands en de leden krijgen hun eigen inspiratie van een breed scala aan muziekstijlen (van jazz/blues tot progrockbands). Ook schuwen ze klassieke hardrock en heavy metal niet.

De avond wordt afgesloten door Lifes Electric, de band met een enorme liefde voor bands als The Used, Breaking Benjamin en Bring me the Horizon. De Rotterdamse rockers staan garant voor een strakke show vol zware riffs waarbij de hooks en melodieën je kop in worden geramd. In Maart 2016 speelden de band drie aftershows van Muse in Club Ziggo. Er ontstond een kettingreactie: De band werd meermaals gedraaid op Nationale radio (3FM) en er kwamen er niets dan positieve reacties over het live optreden bij DitIsDomien. De video van dit optreden werd in 2 dagen meer dan 80.000 keer bekeken op Dumpert en alsof dat nog niet genoeg was werd Lifes Electric door 3FM bekroond tot Serious Talent.

De volgende singles King of Second Chances en Palindrome schopten het ook tot de nationale ether. Na deze releases heeft band onder ander aftershows gespeeld voor Nickelback, Volbeat, Bring me the Horizon en Avenged Sevenfold. Ook opende ze voor Sixx: A.M. en Nothing More. Momenteel werken ze aan hun eerste langspeler die eind 2018 uit zal komen.Riot Rock Experience is de eerste tryout show voor dit album.

Aanvang 20.00 uur
Deur open 19.30 uur
TICKETS
3 euro Leden
5 euro Niet-leden
www.so-what.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

12-10-2018 09:00