Vr. 12-10: Orgel en kamerorkest in Moordrecht

Moordrecht – De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert op vrijdag 12 oktober in de St. Jans Onthoofdingkerk in Moordrecht een concert van en met leerlingen van organist Gerrit Christiaan de Gier en saxofonist Maaike Gerlsma.

Stichting Orgelcultuur Zuidplas geeft deze avond leerlingen van de muziekschool Gouda de gelegenheid om deze avond op het podium te schitteren. Meerdere leerlingen van organist Gerrit Christiaan de Gier zullen het orgel bespelen, waaronder werken van Johan Sebastian Bach. Gerrit Christiaan de Gier studeerde aan het Utrechts conservatorium en is naast concert organist en orgeldocent ook kerkorganist in de Jacobikerk te Utrecht.

Maaike Gerlsma verzorgt deze avond met het kamerorkest een gevarieerd programma, van onder andere Tsjaikovski, Bach maar ook Paul McCartney. In samenspel met het orgel wordt het Adagio van Albinoni ten gehore gebracht. Maaike Gerlsma studeerde zelf saxofoon aan het koninklijk conservatorium en heeft een bloeiende lespraktijk.

Advertisements

Tot slot zullen Gerrit Christiaan en Maaike zelf ook enkele muziekstukken ten gehore brengen. De kerk heeft een prachtig Vollebregt orgel uit 1863, met acht eigen stemmen en een aangehangen pedaal.

Het concert vindt plaats in de St. Jans Onthoofdingkerk, Oosteinde 23 in Moordrecht. Aanvang is 20.00 uur en de toegang bedraagt 7,50 euro, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang 5 euro.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

12-10-2018 09:00