Vr. 11-5: Concert Duo Passionate in de Sint Jan

Gouda – Duo Passionate presenteert op vrijdag 11 mei een serieus én speels programma rond het thema ‘Dieren’ in de Goudse Sint Jan. Met het thema ‘Dieren’ kun je alle kanten op en dat is voor jong en oud goed te horen.

Naast klassiekers als G.F. Handels ‘Koekoek en de nachtegaal’, dat Duo Passionate bewerkte voor blokfluit en kistorgel, komt ook eigentijds repertoire aan bod. En wat is het resultaat als je de termen ‘Bach’ en ‘olifant’ met elkaar in verband brengt?

In de sonate ‘Cucu’ van Schmelzer zal de luisteraar horen dat de nachtegaal de raarste capriolen uit kan halen. In de muziek zijn ‘imitatie’, ‘fuga-techniek’ en ‘echo’ gangbare, maar voor kinderen nogal moeilijk te begrijpen begrippen. Met het woord ‘na-apen’ zal het echter al snel helder worden. Verwijzingen naar schapen en paarden maken het programma compleet.

Aanvang 20.00 uur. De toegang tot dit concert is gratis voor vrienden van de Sint Jan en museumjaarkaarthouders. Voor anderen is de entree voor de kerk de toegangsprijs. Aan de uitgang wordt een collecte voor de onkosten gehouden.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

11-05-2018 11:29