Vr. 10-11: Gouwe Dialoog in De Meander

Gouda – De organisatie nodigt buurtbewoners uit voor de bijeenkomst van de ‘Gouwe Dialoog’ in Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord. Dit initiatief van betrokken Gouwenaars, met ondersteuning van burgemeester Schoenmaker, zal voor de eerste keer plaatsvinden in Bloemendaal.

De initiatiefnemers van de Gouwe Dialoog willen bijdragen aan meer begrip en betere sociale contacten tussen mensen onderling, door wijkbijeenkomsten te organiseren waar mensen in een informele sfeer met elkaar kunnen eten en elkaar kunnen ontmoeten.

Op vrijdagavond 10 november zal de eerste GouweDialoog in Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord plaatsvinden. Buurtbewoners zijn van harte welkom vanaf 18.00 uur in De Meander, hoek Calslaan en Groen van Prinsterersingel.

Advertisements

‘Kleurrijk eten’: Suriname, Angola, Oezbekistan, Marokko
Om 18.30 uur is er een korte introductie van gastspreker de heer Leen de Jong over ‘wereldculturen in onze wijk’. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd: men kan proeven én leren van onbekende gerechten van de Surinaamse, Angolese, Oezbekistaanse en Marokkaanse keuken. Deelname hieraan is gratis.

Gesprek, praten, dialoog
Tijdens het eten kan men met de tafelgenoten discussiëren over samen-leven in de wijk en wat uw ideeën hierbij zijn. Ook zijn er enkele stellingen. Na de pauze is er een samenvatting door Leen de Jong en bespreken we samen de belangrijkste thema’s. De bijeenkomst eindigt rond 21.30 uur.

Aanmelden
Voor vragen en aanmelden (ook als men wil meehelpen met koken) kan men mailen naar gouwedialoog@outlook.com of bellen met de heer Jan van Ingen via 06-2412 1996. Gezien het karakter van deze avond en de capaciteit van de keuken is de deelname aan deze GouweDialoog beperkt tot maximaal 100 personen.

Vervoer van deur tot deur mogelijk
Speciaal voor deze avond kan men gebruikmaken van vervoer heen en na afloop terug, van deur tot deur, tegen een gereduceerd tarief van 4 euro. Reserveren voor vervoer kan bij VervoersPuntGouda.