Vr. 04-10: TEDx: kennis delen in de Bibliotheek

Op vrijdag 4 oktober organiseert de Bibliotheek De Groene Venen in Cultuurhuys de Kroon een bijzonder evenement waarbij zogenaamde TEDtalks via streaming op een groot scherm te volgen zijn in de theaterzaal. De dag is bedoeld voor iedereen met een ruime interesse in zaken op het gebied van technologie, wetenschap en maatschappij. Overkoepelend thema is: Change.

Wat is een TEDtalk?
Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten “de presentatie van hun leven” te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. Omdat de presentaties kort zijn, is het programma afwisselend en verfrissend. TED staat voor Technology, Entertainment, Design.

De Bibliotheek sluit hierbij aan bij TedXVeghel, de organisator van het project. In Veghel zijn de sprekers live aanwezig, de presentaties worden gefilmd en via internet beschikbaar gesteld aan organisaties als de Bibliotheek in Waddinxveen. Er is wereldwijd belangstelling voor deze manier van kennis delen: zo wordt het evenement ook gestreamd in de Nederlandse ambassades van Seattle, Washington, New York, Brussel, Kopenhagen en Shanghai.

Toegang is gratis, bezoekers kunnen op elk moment van de dag even binnen lopen. Iedereen is van harte welkom aan te sluiten bij de onderwerpen die de interesse wekken en vervolgens na te praten in het theatercafé van het Cultuurhuys.

Het volledige programma is te vinden op de website van de Bibliotheek. De titels van de talks spreken tot de verbeelding:’ Plastic: als je fouten zoekt, pak dan een spiegel en geen verrekijker’; ‘Wat als onze mobieltjes niet meer zouden werken en onze vliegtuigen niet meer zouden communiceren? Wat dan!’, of: ‘Leven in stilte en duisternis’’ en ‘Fake news’,

Er is een zeer grote variatie aan sprekers, van de directeur van Google en Galileo tot een Commander van de NATO. Van een stedenbouwkundige tot een futuroloog.

TedxVeghel start op 4 oktober om 9 uur en duurt tot 17.30 uur. Toegang is gratis en de dag wordt georganiseerd voor leden en niet-leden.

04-10-2019 09:00