Voorzitter GOUDasfalt Herman Ruiter overleden

Gouda – Voorzitter van GOUDasfalt Herman Ruiter is maandagavond 4 oktober overleden. Omringd door zijn familie is hij in het Groene Hart Ziekenhuis heen gegaan. Herman was al een paar maanden ziek maar hij was vol goede moed dat hij nog wel even verder zou kunnen. Afgelopen vrijdag is de situatie echter verergerd waardoor het niet verder ging. 

”Wij zijn heel verdrietig. Herman was vanaf het prille begin bestuurslid van de Stichting GOUDasfalt en sinds april 2017 voorzitter. Tot zijn pensionering en paar jaar geleden deed hij de bestuursfunctie bij GOUDasfalt naast zijn baan bij de Provincie Zuid-Holland. Herman was een man die niet goed stil kon zitten. Daar had GOUDasfalt baat bij. Herman zorgde er altijd voor dat de steevast bomvolle agenda voor de wekelijkse bestuursvergadering op tijd klaar en op tijd bij de medebestuursleden was. Hij deed veel van de contacten met de gemeente over bijvoorbeeld het in de maak zijnde nieuwe bestemmingsplan en over zijn specialiteit, de geluidsnormen” schrijft GOUDasfalt op hun website.

Herman zou na de zomervakantie een operatie aan zijn hart moeten ondergaan. ”Dan zou hij weer meer adem hebben. Dat had hij de laatste tijd niet meer. Hij maakte zich veel zorgen over de operatie. Maar daarna zou het beter worden allemaal. Als de operatie goed zou gaan.”

Advertisements

Herman woonde sinds 1982 in Gouda in de wijk Bloemendaal.

08-10-2021 14:00