Voorlopig blijft het wisselvallig en regelmatig winderig

Foto: Marga Ronhaar

Gouda – Als je nu naar buiten kijkt zie je dat de zon al goed schijnt sinds deze ochtend. Net als gister begon de dag zonnig maar zal het weer eindigen met regen.

Aan het begin van woensdagavond raakt het geheel bewolkt en kan in het Groene Hart plaatselijk een lichte regenbui vallen, maar veel stelt het niet voor. Later in de avond neemt de kans op buien verder toe. De wind krimpt van zuidwest naar zuidoost en is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De temperatuur ligt de gehele woensdagavond rond 5 graden Celsius.

In de nacht naar donderdag is het overwegend bewolkt en kan er af en toe een spatje regen vallen. De minima komen rond +4 graden Celsius uit in de Goudse regio. De wind krimpt in de loop van de nacht van zuidoost naar oost en neemt toe van zwak, windkracht 2 Beaufort naar matig, windkracht 3 Beaufort.

Advertisements

Donderdagochtend is het geheel bewolkt. Bij ons in het westen van Nederland gaat het in de loop van de ochtend regenen met een lichte neerslagintensiteit. De wind waait uit het oosten en is matig, windkracht 3 Beaufort.

Donderdagmiddag is het eveneens geheel bewolkt. Vanuit een zuidelijke richting breidt een regengebied zich langzaam over het Groene Hartgebied uit. In onze regio verloopt vooral de tweede helft van de middag zeer nat. De maxima komen in de Goudse regio rond 8 graden Celsius uit. Tijdens de intensieve regenval in de tweede helft van de middag is het hooguit een graad of 5. De overwegend matige oostenwind, windkracht 3 Beaufort maakt het dan voor het gevoel waterkoud.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag blijft het regenachtig. Mogelijk zitten er bij intensieve neerslag zelfs natte sneeuwvlokken tussen de regendruppels. Het koelt in de Goudse regio af naar circa 4 graden Celsius. Er waait een matige noordwestenwind, windkracht 3 Beaufort. In de avond krimpt de wind naar het westen, de windkracht blijft ook dan matig, windkracht 3 Beaufort.

Voor donderdag wordt een etmaalsom van 15 tot 22 mm. berekend voor de Goudse regio!

Vrijdagochtend trekt het regengebied geleidelijk in oostelijke richting weg, maar echt droog wordt het echter niet. Er volgen namelijk later in de ochtend en in de middag nog regenbuien. Tussen de buien door kan de zon geregeld doorbreken. Met 8 graden Celsius is de maximumtemperatuur normaal voor begin maart. Er waait een matige, soms krachtige noordwester, windkracht 4 à 5 Beaufort.

Zaterdag is het weerbeeld wisselend met een mix van zon en stapelwolken. Ook trekken een aantal buien over het Groene Hart. Omdat er tussendoor lange droge perioden zijn is het prima weer voor activiteiten buitenshuis Het wordt maximaal 10 graden Celsius. De wind is westelijk en zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. In de loop van de avond krimpt de wind naar zuid en is overwegend zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Zondag is het weer slechter dan op zaterdag. Het is overwegend bewolkt en er zijn perioden met regen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind (4 à 5 Beaufort). De wind ruimt later in de middag naar het westen en neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 12 graden Celsius. Normaal is het 8 graden Celsius.

Na het weekend blijft het wisselvallig. Vaak is er meer bewolking dan zon. Bovendien is de wind vaak nadrukkelijk aanwezig. De middagtemperaturen blijven aan de hoge kant voor begin maart. De maxima liggen tussen 11 en 14 graden Celsius.

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

04-03-2020 12:50