Di.16-06 : Voorlichtingbijeenkomst Psychiatrische problematiek en verslavingsgevoeligheid

Op dinsdag 16 juni vindt de voorlichtingsavond over psychiatrische problematiek en verslavingsgevoeligheid plaats in gebouw De Veste aan de Ridder van Catsweg 300 in Gouda. De bijeenkomst is van 19:30 tot 21:30 uur. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ voorlichting in de regio Midden-Holland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Psychiatrische problemen maakt mensen sneller vatbaar voor een verslaving van welke type dan ook. Of het nu gaat om afhankelijkheid van alcohol, drugs, computerspellen, sigaretten of medicijnen. Zij proberen hiermee de klachten van de psychiatrische stoornis te onderdrukken en zich beter te voelen. Maar verslavende middelen kunnen een psychiatrische aandoening ook veroorzaken of erger maken. Bij de behandeling behandelen de GGZ-hulpverleners daarom zowel de psychiatrische problemen als de eventuele verslaving. Zonder verslaving kunnen mensen zich beter concentreren op afname van de klachten of op herstel.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om een psychiatrische aandoening te hebben en gevoeliger te zijn voor verslaving en hoe hij of zij het herstel vormgeeft. Een professional vertelt over psychiatrische problematiek en verslavingsgevoeligheid in het algemeen en geeft aan welk hulpaanbod er is. Ook geeft de professional omgangsadviezen aan mensen in de directe omgeving. Deelnemers kunnen vragen stellen.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig. Vragen zijn welkom via preventie@ggzmiddenholland.nl of via 0182 56 36 00. Meer informatie is te vinden op www.rivierduinen.nl/agenda

verslavingsgevoeligheid