Voor het lekkerste brood in Gouda moet je soms wat moeite doen

Gouda – Bij BROOD&KO doen ze al vanaf 1930 alle moeite om het lekkerste brood te bakken. Vier generaties zijn als bakker opgegroeid en in 2010 voegde de familie van Daalen naast traditioneel brood bijzondere broden aan het assortiment toe. Innovatief denken en handelen is bij de huidige generaties als vanzelfsprekend. Echte Bakker Ko van Daalen werd BROOD&KO. Dit is slechts de naam maar aan het toegevoegde speciale brood, dat nu vers in de winkel ligt, is een hele ontwikkeling vooraf gegaan. Zo wordt het zorgvuldig samengestelde Steenovenbrood gebakken op de stenen ovenvloer en wordt er geen zuurdesem gebruikt maar natuurdesem. Het nieuwe procedé werd geheel zelf ontwikkeld met als resultaat uniek brood met een aangename knapperige korst. In feite is BROOD&KO voor iedereen broodnodig.

Soms moet ook de klant wat moeite doen om bij BROOD&KO te komen
In Gouda is deze unieke broodbakker gevestigd aan de Lange Tiendeweg. Bent u al in de stad, dan kunt u nauwelijks voorbij lopen aan die heerlijk versgebakken broodlucht die uw neus in swingt. Maar wees eens eerlijk. Menige gastheer of gastvrouw doet heel wat moeite om hun gasten een lekkere en liefst aparte wijn aan te bieden. BROOD&KO biedt nu u de mogelijkheid om ook met hun bijzonder brood te scoren. Achter elke broodsoort zit, net als bij wijn, een eigen verhaal. En wat is het dan leuk om uw gasten niet alleen een wijnverhaal te vertellen maar ook de achtergrond van het door u speciaal uitverkoren brood van BROOD&KO. Zie het als een uitdaging om zelf eens bij deze fantastische Goudse bakkerswinkel binnen te lopen. De vakkundige medewerksters kunnen u alles over de broodproducten vertellen.

BROOD&KO is met recht een “groene” bakker
Vroeger was het niet mogelijk om brood te bakken van Nederlands tarwe. Dat was een kwestie van aandacht en geld. Het werd immers alleen gebruikt als veevoer. De meel leverancier van Ko van Daalen heeft het in 10 jaar voor elkaar gekregen om bakwaardige tarwe te laten verbouwen. Een Nederlandse tarwe van hoge kwaliteit en tevens een grotere opbrengst. Als innoverend bakker heeft Ko van Daalen deze ontwikkeling op de voet gevolgd en hij was dan ook een van de eerste Nederlandse bakkers die hiermee aan de slag ging. En met succes.
Kwam zijn graan vroeger uit Duitsland, Frankrijk of Amerika, nu is zijn kwaliteitstarwe “om de hoek” te bestellen. Gevolg: veel minder transportkosten en vooral ook veel minder uitstoot van al die grote transportwagens.
Overigens is dit niet het enige waarmee de natuur ontzien wordt. Ook het productieproces is ingesteld op een zo zuinig mogelijk omgaan met energie.

Advertisements

De streekbakker van het Groene Hart heet BROOD&KO
Ooit in 1930 begonnen in Bodegraven, waar inmiddels twee vestigingen zijn, kunt u BROOD&KO tegenkomen in Woerden, Alphen a/d Rijn, Reeuwijk en natuurlijk Gouda. Het gehele team bestaat uit 55 medewerkers die allen, met name in de winkels, u alles over hun brood kunnen vertellen. Dat volkoren hier ook echt volkoren is, hoe het zit met koemelk allergie en van welk brood u het beste uw gasten kunt laten genieten. Dat kan dus ook bij BROOD&KO in Gouda. Gaat u voor de eerste keer brood bij BROOD&KO kopen dan kunt u bij thuiskomst dit best als verrassing presenteren. De eerste vraag is bijna zeker: “Waar heb je dit nu vandaan?”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

03-07-2018 09:56