Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 1e week van de zomervakantie

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 1e week van de zomervakantie
In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de kantine komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes, pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Dagelijks
Blacklight speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht. Met een
lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.

Maandag 10 juli Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,25.

’s Middags workshop foamklei
Leuke knutselactiviteit tussen 11.00-15.00 uur waarbij gewerkt wordt met foamklei en verschillende figuren/ dieren naar keuze om te versieren hiermee. Bijdrage afhankelijk van de keuze: vanaf € 4,00.
Dinsdag 11 juli wordt er ’s ochtends een Ponyochtend georganiseerd tussen 10.30 – 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel en een ponycupcakje! Vanaf 4 jaar. Bijdrage € 7.50 incl. ranja.

Workshop Vlinder
Kom ’s middags gezellig in de Deel knutselen in zomerse sferen. Deze dag maken we tussen 13.30-16.00 uur een grote vlinder van doorzichtig zeil, met stukjes zijdepapier en aluminiumfolie, wiebeloogjes en stras steentjes. Bijdrage € 4,95 incl. ranja en iets lekkers. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Woensdag 12 juli Piratenfeest
Kinderen kunnen verkleed als piraat opdrachten uitvoeren. Bij iedere opdracht hoort een deel van de schatkaart. Als de kaart compleet is kan de zoektocht naar de schat beginnen. Tijd: 13.30 – 15.00 uur. Bijdrage €3.50 incl. ijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Donderdag 13 juli wordt Het rondje Kinderboerderij georganiseerd van 10:30 uur – 13:00 uur. Op deze ochtend kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk! Deelname kost € 6.00 Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Vrijdag 14 juli Spelletjesochtend!, van 11.00-12.30 uur kunnen kinderen verschillende spelletjes komen doen. Bijdrage € 2,50- incl. ranja en iets lekkers.
Schminken
’s middags kunnen kinderen tussen 13.30 – 15.30 uur geschminkt worden. Bijdrage € 2,50.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514219/ sandra@kinderboerderijgouda.nl www.kinderboerderijgouda.nl