Voetbalvereniging Olympia start seizoen weer met afspraken rond sportief gedrag

Gouda – Voetbalvereniging Olympia organiseerde zaterdag 19 augustus weer de Generation Next. Dit is een door de club zelf ontwikkeld programma rond sportief gedrag. Nieuw dit jaar was dat de ouders ook per team onderling afspraken maakten.

Ruim 100 spelers van de jongste jeugd en hun ouders kregen veel praktische en technische informatie, onder meer over de nieuwe voetbalvorm zes tegen zes waarbij plezier en ontwikkeling centraal staan. Daarnaast maakten de spelers met hun coaches onder begeleiding van pedagogisch geschoolde Olympianen per team afspraken om er een super sportief seizoen van te maken. Gelijktijdig gingen ouders met elkaar in gesprek over hun gedrag aan de hand van filmpjes van de KNVB.

Ouders
Nieuw dit jaar was dat de ouders ook per team onderling afspraken maakten, zoals:

  • Laat de coach coachen, wij als ouders kijken
  • We helpen elkaar en spreken elkaar aan bij negatief gedrag.
  • Na de wedstrijd geven een we een gezonde traktatie en we roken niet langs de lijn.
  • Positief aanmoedigen, niet alleen je eigen kind, maar het hele team

Vreedzame school
De afspraken van de spelers, coaches en ouders worden in een document met een teamfoto verwerkt en bij de start van de competitie ondertekend. Deze teamafspraken komen naast de gedragsregels die Olympia voor al haar leden heeft vastgelegd in 2007 in een normen en waardenbeleid. Het programma Generation Next is geïnspireerd door de pedagogische aanpak van de vreedzame school. (Foto Esther van Zutphen)