Voetbalschool Jodan Boys in Oosterwei

De Goudse voetbalvereniging Jodan Boys start in het seizoen 2017-2018 een voetbalschool voor jongens uit de wijk Oosterwei. Jongeren in Oosterwei hebben gemiddeld vaker te kampen met een minder rooskleurig toekomstperspectief. CVV De Jodan Boys, een vereniging op protestants-christelijke grondslag, maar al jarenlang gevestigd in het multiculturele Oosterwei, wil zich graag inspannen voor deze jongeren. 

Mo Bellahcen, speler in het eerste team van Jodan Boys en de laatste speler ooit die in een officiële wedstrijd Edwin van der Sar passeerde, verzorgt twee keer per week de training. Er komen twee groepen: een groep  voor de leeftijdscategorie 9-12, de tweede groep voor kinderen van 13 en 14 jaar. Er is ruimte voor 8-12 kinderen per groep. Een keer per maand wordt een wedstrijd gespeeld. 

Mo Bellahcen verzorgt de trainingen samen met medespeler Omar El Haddoti. 

Advertisements

Rondom de wedstrijden is er, samen met de ouders, een maaltijd. Op deze manier is er ook aandacht ook voor wat de jongens bezighoudt, waar ze tegen aan lopen, hoe het gaat met de schoolprestaties. Maarten Westerduin, teammanager van Jodan Boys en in het dagelijks leven geschiedenisleraar, is als coördinator hierbij betrokken.

Een dergelijk project werd eerder met succes in Nijmegen uitgevoerd en loopt inmiddels in meerdere gemeenten.

Mo Bellahcen heeft ervaring met het werken met jongeren, bijvoorbeeld met een project van het ministerie van VWS, ‘Alleen jij bepaalt’.

CVV De Jodan Boys vindt het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn. Jodan Boys ziet kansen om met dit project een positieve impuls te geven aan de ontwikkelingen in de wijk, waar overigens inmiddels ook volop in geïnvesteerd wordt door nieuwbouw van woningen.