Vleermuizen excursie Heempad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gouda – Op het Goudse Heempad aan de Bloemendaalseweg, wordt op vrijdag 1 september een vleermuizen excursie gehouden. De excursie over deze geheimzinnige nachtvliegers wordt georganiseerd door Cyclus in opdracht van de Gemeente Gouda.

Dat vleermuizen niet eng en griezelig zijn wordt duidelijk gemaakt tijdens deze excursie. Ook het nut van vleermuizen in het natuurlijke systeem wordt belicht. Deelnemers komen meer te weten over het leven van deze schemer zoogdiertjes. Waar ze wonen?. Waar leven ze van? En hoe zijn ze te helpen?

De start van de excursie is om 20.30 uur bij het infocentrum Heempad aan de Bloemendaalseweg. André van Kleinwee, stedelijk ecoloog van Cyclus, gaat met de bezoekers rond het Heempad en omgeving op zoek naar vleermuizen. Het lokaliseren van de diertjes gebeurt met de zogenaamde batdetector. Zo’n apparaatje vangt de sonorsignalen van de vleermuis op en zet deze om in menselijke hoorbare geluiden. De vleermuizenavond wordt rond 22.00 uur afgesloten.

De deelname aan deze excursie is gratis. Voor vragen kan men contact opnemen met André van Kleinwee van Cyclus via het algemene telefoonnummer 547500.