Vijfhonderd kinderen in heel het land het toneel op

Vanaf oktober tourt Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland met de muzikale familievoorstelling beer langs theaters door het hele land. Naast de 50 kinderen die met hoofdrolspelers Fabian Jansen, Wendy Hoogendijk, Oscar Aerts en Kiki Schippers het land doorkruisen, wil het Jeugdtheaterhuis ook bijna 500 kinderen de kans geven te schitteren op het toneel van hun lokale schouwburg.

“We hebben € 50,00 per meespelend kind nodig om hen te kunnen begeleiden, te zorgen dat ze een mooi kostuum aan hebben tijdens de voorstelling en voor de repetities waarin we ze klaarstomen voor de bijzondere avond waarin ze meespelen in beer”, aldus Theo Ham, directeur van het Jeugdtheaterhuis en regisseur van beer. “Door kinderen uit te nodigen mee te spelen in deze voorstelling geven we bijna 500 kinderen in heel het land de kans om kennis te maken met theater, met elkaar op het toneel, met kinderen in het publiek, met professionele theatermakers en met het Jeugdtheaterhuis, terwijl ze daar vanuit hun thuissituatie wellicht nooit mee in aanraking zouden komen”.

Mensen die dit doel een warm hart toedragen kunnen het Jeugdtheaterhuis helpen door te doneren via www.voordekunst.nl (zoeken op project ‘beer’). Theo Ham: “We zetten er leuke tegenprestaties tegenover. Afhankelijk van de hoogte van de donatie nodigen we donateurs bijvoorbeeld uit op de afterparty van de première van beer of nemen we ze mee in de tourbus zodat ze zelf achter de schermen kunnen ervaren hoe het is om met een voorstelling door het land te trekken”. Overigens zijn er meer manieren om mee te helpen. “We vragen iedereen om deze actie vooral ook zoveel mogelijk te delen zodat we nog meer kans hebben om ons doel te bereiken. Onze dank en de dank van de kinderen die straks mee kunnen spelen is groot!”.

Advertisements

Over beer
De muzikale familievoorstelling beer (7+) is geschreven door Guus Kuijer (tekst) en Diederik van Vleuten (muziek). Belangrijke rollen worden vertolkt door Fabian Jansen (Hij gelooft in mij, Mannenharten), Wendy Hoogendijk (theatermaker, actrice, presentatrice en zangeres), cabaretier Kiki Schippers (De Slimste mens, Spijkers met Koppen) en Oscar Aerts (GTST, Expeditie Robinson). Alle vier zijn oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis, die hun sporen op de nationale podia en de film- en televisiewereld inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Daarnaast zijn na een intensieve auditieweek 50 talentvolle jongeren geselecteerd, die de cast compleet maken.

Meer informatie: www.beerdemusical.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

30-09-2019 13:45