Vijf nieuwe fietsroutes in De Utrechtse Waarden

Op zaterdag 14 april zal de nieuwe fietsroutekaart van De Utrechtse Waarden in ontvangst worden genomen door de burgemeesters van de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en aan hoogheemraad van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Er zijn vijf thematische GPS fietsroutes uitgezet, samen goed voor ruim 212 kilometer fietsplezier.

De fietsroutes verbinden de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort en IJsselstein met elkaar en de thema’s vertellen het verhaal van de Utrechtse Waarden.
Er kan gekozen worden uit:
• De Geelbuiken Route (32 km)
• De Bourgondische Route (49 km)
• De Safari Route (30 km)
• De Rivieren Route (38 km)
• De Kastelen Route (63 km)

Onderweg komt men van alles tegen; van gezellige terrasjes, authentieke (kaas)boerderijen tot winkeltjes met heerlijke streekproducten, landelijke overnachtingslocaties, sfeervolle restaurantjes en verrassende bezienswaardigheden en ambachten. Meer dan 65 activiteiten zijn verbonden aan de routes. Ook komt men van alles te weten over het gebied door de streekverhalen die verbonden zijn aan de routes.

De routes zijn gratis en voorzien van gps, knooppunten, uitprintbare routebeschrijving, struin (activiteiten)- en vorspunten (streekverhalen). De routes zijn geschikt voor de smartphone, er hoeft geen aparte app gedownload te worden.

De fietsroutekaart is mogelijk gemaakt door De Utrechtse Waarden, het samenwerkingsverband van de gemeenten Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht (programmabureau Utrecht-West). www.struinenenvorsen.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

11-04-2018 10:15