Volledige programma Koningsdag Gouda is bekend

Gouda – De activiteiten en festiviteiten op Koningsdag 2017 in Gouda worden zoals gewoonlijk georganiseerd door de Oranjecommissie. In nauwe samenwerking met Kunstpunt Gouda, staat onder meer het Oranjeconcert op het programma.

“Dit concert is al jaren een vast en goed bezocht programmaonderdeel van Koningsdag.” Vertelt Maaike Gerlsma, coördinator van het Oranjeconcert enthousiast: “Muziekliefhebbers zijn op 27 april van 11.30-12.30 uur welkom in de Sint Janskerk. Het concert is gratis toegankelijk.” Er is 27 april natuurlijk meer dan alleen het concert in de Sint Janskerk te beleven. De gehele dag zal er live muziek te beleven in Gouda. Op de Markt zullen Singer-Songwriters en lokale bandjes te horen zijn.
De volledige planning die de Oranjecommissie bekendmaakte:

09.30: uur Carillon bespeling Sint-Janskerk

Advertisements

10.00 uur Aubade aan de voorkant van het Stadhuys. Wilhelmus en hijsen van de vlag (scouting). Begeleiding en optreden door De Pionier.

10.20-10.45 uur: Start Kleurwedstrijd. Kinderen krijgen (ism Brede School Gouda) een Koningsdag kleurplaat uitgereikt en daarbij een Oranje Ballon (Let op: biologisch afbreekbaar en gevuld met normale lucht, dus stijgt niet op).

11.30–12.30 uur: Oranjeconcert in de Sint Janskerk. Dit jaar verzorgd door de Stedelijke Harmonie Caecilia en het koor Flexible Sound, in goede samenwerking met Cultuurhuis Garenspinnerij.

11.00–18.00 uur: Activiteiten op de markt: Kinderkermis, Rollende Keukens, Scouting-spelletjes olv Scouting Jan van Hoof, Springkussens, Playstation competitie.

11.30 en 13.00 uur: Op de ster voor Stadhuys wordt de kindertheatervoorstelling: “De Brief voor de Koning” opgevoerd (2 voorstellingen)

11.00-18.00 uur: Muzikaal programma, verzorgd door Kunstpunt Gouda.

Bij de “rollende keukens” is een afwisselende programmering van singer-songwriters en bandjes.

Uitsmijter aan het einde van de middag is de groep BounZe.