Vestiging gezondheidscentrum en dierenkliniek in Westergouwe

Gouda – De woningverkoop in Westergouwe verloopt succesvol. Voor de bewoners komen er nu ook weer nieuwe voorzieningen bij: een gezondheidscentrum en een dierenkliniek. De planning is dat deze voor de zomer openen. Wethouders Tetteroo en Dijkstra zijn verheugd over de komst van deze voorzieningen en feliciteren de initiatiefnemers.

Gezondheidscentrum Westergouwe
Het Gezondheidscentrum Westergouwe wil samen met de bewoners, scholen, organisaties en bedrijven vorm geven aan de zorg- en welzijnsstructuur in de wijk. In het gezondheidscentrum gaan personen en instellingen die betrokken zijn bij de eerstelijns zorg multidisciplinair samenwerken. Zoals huisartsen, apotheek, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Het gezondheidscentrum Westergouwe gaat half mei open en is een initiatief van Gezondheidscentrum Korte Akkeren.

Sterkliniek Westergouwe
Voor huisdieren en hun eigenaren is er ook goed nieuws. In Westergouwe opent namelijk ook een dierenkliniek haar deuren. Deze kliniek is een dependance van de Sterkliniek Korte Akkeren. Binnen dit diergezondheidscentrum wordt diergeneeskunde op hoog niveau bedreven, met geavanceerde apparatuur. Zo kunnen dieren ook voor behandeling tegen kanker en voor bijzondere tandheelkundige ingrepen terecht. Het initiatief in Westergouwe past goed bij de visie om diergeneeskundige behandeling en kennis aan zoveel mogelijk mensen dicht bij huis aan te bieden; liefst in de eigen wijk.

Advertisements